LOG IN
Giriş Yap
E-mail
Şifre
Giriş yapŞifremi Unuttum
Üye değil misiniz?Üye Ol
SEPETİM
Sepetiniz şu an boş.
Satın Al
Toplam:
ara
Ankastre Fırın Pratik Bilgiler
image-0
ANKASTRE FIRIN KULLANIMI İÇİN PRATİK BİLGİLER
  • Besinlerin pişirilmesinde fırınların iki ana konumu vardır
  • Fırınlama: Rezistans yardımıyla ısıtılan havanın dağılarak besini pişirmesi    Izgara: Üst rezistans ile doğrudan ısı verilerek pişirilmesi
  • Booster ayarını sadece fırınınız çalışırken yapabilirsiniz. Buz çözme, yavaş pişirme, düşük sıcaklıkta pişirme konumlarında booster seçilemez. Elektrik kesintisi halinde booster ayarları iptal olur.
  • Kapalı konserve kutularını ve cam kavanozları ısıtmayın. Kavanoz içerisinde oluşacak basınç, kavanozun patlamasına neden olabilir.
  • Fırınlama tepsilerini, tabakları ya da alüminyum folyoyu doğrudan fırının tabanına koymamalısınız. Isı birikimi fırının tabanına zarar verebilir.
  • Buhar çıkabileceği için fırının kapağını açarken dikkatli olun.
  • Fırında, ısıyı daha iyi ileteceğinden dolayı, koyu renkli veya emaye kaplı kaplar kullanın.
  • Yiyeceklerinizi pişirirken, tarifte veya kullanma kılavuzundaki tabloda ön ısıtma yapılması söyleniyorsa, fırınınızı önceden ısıtın.
  • Dondurulmuş yiyecekleri pişirmeden önce mutlaka çözün.
  • Fırınınızı pişirme sona ermeden bir kaç dakika önce kapatarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz (Fırın kapağı açılmamalıdır).
  • 3D pişirme, fırın içindeki tüm ısıtıcıların bir arada çalıştırıldığı, profesyonel yemek pişirme teknolojisinde yeni bir jenerasyondur. 3D pişirmede alt, üst ve turbo ısıtıcıların aynı anda bir arada çalışması sayesinde eşit ısı dağılımı sağlanır. Böylece kokular ve tatlar birbirine karışmadan, aynı anda 3 farklı yemeği birlikte pişirebilirsiniz.
  • Mükemmel lezzette yemek pişirmek bazen sabır ister. Yavaş pişirme özelliği, pişirme hızını düşürerek, yemeğinizin besin değerini kaybetmeden, sulu ve lezzetli kalmasını sağlar. Eğer yemeğinizin üzerini biraz daha kızartmak isterseniz, küçük ızgara ile pişirmeyi tamamlayabilirsiniz.
  • Pizza Pişirme ile alt ısıtıcı, fan ve turbo ısıtıcı özellikleri aynı anda çalışarak, pizzanın en uygun şartlarda pişmesini sağlar.
  • Statik Pişirme, üstte ve altta yer alan ısıtıcılar ile kek, kurabiye ve pasta gibi hamur işleri için uygun olan geleneksel pişirme özelliği sunar.
  • Fan Destekli Pişirme (Statik+Fan) ile üstte ve altta yer alan ısıtıcıların ürettiği ısı fan yardımıyla fırının içine eşit bir şekilde dağılır. Bu sayede daha kısa sürede yiyeceklerin eşit şekilde pişmesi sağlanır.
  • Fanlı Pişirme (Turbo), hamur işlerini en iyi şekilde kızartma veya 3 tepsiyi aynı anda pişirebilme imkanı sağlar. Fanlı ısıtma, ısıyı eşit olarak dağıtarak, yemeğinizin bütününü aynı oranda pişirme imkanı sunar.
  • Izgara+Fan ile fan, ızgara sırasında oluşan ısıyı fırının her yerine dağıtır. Bu sayede, içi sulu, dışı gevrek bir balık, tavuk filetosu ya da pirzola pişirebilirsiniz.
  • Kısa sürede ızgara yapmak istiyorsanız, ızgara seçeneği sizing için idealdir. Bu özellik sayesinde, yiyeceğinizin üzerini kızartarak daha gevrek hale getirebilirsiniz.
  • Az miktarda yiyeceği ızgara yapmak isteyorsanız küçük ızgara sizin için idealdir. Küçük ızgara özelliği sayesinde, üst ısıtıcının sadece orta bölümü ısınır. Böylelikle gereksiz enerji ve ısı kaybı önlenmiş olur.
  • Gizli alt ısıtıcı yiyeceklerinizin alt kısmını kızartmak için idealdir.
  • Buz Çözme/Soğutma özelliğinde buz çözme esnasında herhangi bir ısıtıcı çalışmaz. Sadece fanın çalışması ile fırın içerisinde hava dolaşımı sağlanır. Dondurulmuş ürünler, oda sıcaklığında çözülür ya da pişmiş yiyeceklerin soğuması sağlanır.
  • Sıcak Tutma ile ister hazırladığınız yemekleri sıcak tutun, ister tabaklarınızı ya da fincanlarınızı servis öncesi ısıtın. Bu özelliği ayrıca, yoğurt yapımı ya da hamur mayalama işlemleri için de kullanabilirsiniz. Pişirme sıcaklığı 40 °C ile 100 °C arasında +/- 5 °C aralıklarla ayarlanabilir.