Beko

Sign up
E-mail
Şifre
Forgot your password?
Sign up
Your basket is empty.
BASKET
Ankastre Gazlı Ocak Pratik Bilgiler - EN
image-0
ANKASTRE GAZLI OCAK KULLANIMI İÇİN PRATİK BİLGİLER
  • Ocaklardan en fazla verimi elde etmek için ocakların üzerine koyacağınız tencere ölçülerine ve tencerelerin düz tabanlı olmasına dikkat edin. İçbükey ve dışbükey tabanlı tencereler kullanmayın.
  • Kabın büyüklüğü ile gaz alevinin boyutu birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Gaz alevlerini kabın tabanından taşmayacak şekilde ayarlayın ve kabı tencere taşıyıcısının üzerine ortalayarak koyun.
  • Gazlı ocağınızın kafa ve şapkalarını bulaşık makinesinde yıkamayın.
  • Tüplü modellerde tüpün konulduğu yerin aşırı sıcak veya aşırı soğuk olmamasına dikkat edin.
  • Kapalı konserve kutularınızı ve cam kavanozlarınızı ısıtmayın. Kavanoz içerisinde oluşabilecek basınç, kavanozun patlamasına neden olabilir.
  • Gazlı ürünler ve gaz sistemlerinin düzgün çalışmaları için düzenli olarak kontrol edilmelmesi gerekir. Yıllık bakımı mutlaka yaptırın.
  • Gazlı ocak gözlerini düzenli olarak temizleyin. Alevler mavi olmalı ve düzgün şekilde yanmalıdır.
  • Pişirme için kapaklı tencereleri/tavaları kullanın. Kapak yoksa enerji tüketimi dört kata kadar artabilir.
  • Kullanılan tencere tabanının büyüklüğüne uygun olan gözü seçmeniz enerji tasarrufu açısından önemlidir.
  • Tencereleri, sapları ocakların üzerine gelmeyecek şekilde yerleştirmeye dikkat ederek, sapların ısınmasını önleyebilirsiniz.