
Fırında yoğurt yapma özelliği nedir?
Dikkat edilmesi gereken konular
Günlük pastörize süt kullanın. Çiğ/sıcaklık uygulanmamış sütler de yoğurt yapımı için kullanılabilir ancak hastalık yapıcı/zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi için kesinlikle kaynatılmalıdır. Kaynatılan süt oda sıcaklığına soğutulmalıdır. Sterilize (mikroptan arınmış) uzun ömürlü sütler yoğurt yapmak için uygun değildir, kullanılmamalıdır. Mayalama için kullanılan yoğurdun taze olmasına dikkat edilmelidir.
Fırında yoğurt yapma özelliği
Nasıl yoğurt yapabilirim?
Oda sıcaklığındaki 1000 ml günlük pastörize süte 3-4 yemek kaşığı yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın. Cam kabın içine karışımı doldurun. Tel ızgarayı fırının 2. rafına sürün ve üzerine cam kabı yerleştirin. Termostat ve fonksiyon düğmesini "kase" sembolü ile gösterilen ayara getirin. Karışımı 5-7 saat kadar fırın içerisinde mayalanması için bekletin.
** Daha az kıvamlı ve tatlı bir yoğurt için kısa süre, daha katı/dolgun yapıda ve ekşi bir yoğurt için uzun mayalandırma işlemi önerilir.
**Yoğurdu buzdolabında (+4 Santigrat derece) 12 saat beklettikten sonra tüketilmesi önerilir.