Beko

Kabak ve Chialı Granola
Malzemeler:
- 300 gr yulaf ezmesi
- 80 gr rendelenmiş hindistan cevizi
- 100 gr. ceviz - doğranmış
- 80 gr taze kabak çekirdeği
- 20 gr keten tohumu
- 20 gr chia tohumu
- 5 gr toz tarçın
- 3 gr kakule
- ½ gr tuz
- 160 gr balkabağı püresi
- 60 gr hindistan cevizi yağı
- 100 ml akçaağaç şurubu
- 5 ml vanilya esansı
Yapılışı:
• Fırını 175 C dereceye ısıtın. Bütün kuru malzemeleri geniş bir kaseye koyun ve iyice karıştırın .
• Küçük bir sos tenceresini orta ateşe koyun, balkabağı püresini, hindistan cevizi yağını, akçaağaç şurubunu ve vanilyayı karıştırın. Yağın ayrılmasını önlemek için karışımı çırpın ve kuru malzemenin üstüne dökün. Plastik bir spatula ile iyice karıştırın, bütün kuru malzemenin kaplanmasını sağlayın.
• Granola karışımını iki geniş fırın tepsisine dökün ve ince bir tabaka halinde yayın. 10-11 dakika piştikten sonra karıştırıp bir 10-11 dakika daha pişirin.
• Granolayı fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Granola kurudukça kıtır kıtır olacaktır. Hava geçirmez bir kapta 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
- 300 gr yulaf ezmesi
- 80 gr rendelenmiş hindistan cevizi
- 100 gr. ceviz - doğranmış
- 80 gr taze kabak çekirdeği
- 20 gr keten tohumu
- 20 gr chia tohumu
- 5 gr toz tarçın
- 3 gr kakule
- ½ gr tuz
- 160 gr balkabağı püresi
- 60 gr hindistan cevizi yağı
- 100 ml akçaağaç şurubu
- 5 ml vanilya esansı
Yapılışı:
• Fırını 175 C dereceye ısıtın. Bütün kuru malzemeleri geniş bir kaseye koyun ve iyice karıştırın .
• Küçük bir sos tenceresini orta ateşe koyun, balkabağı püresini, hindistan cevizi yağını, akçaağaç şurubunu ve vanilyayı karıştırın. Yağın ayrılmasını önlemek için karışımı çırpın ve kuru malzemenin üstüne dökün. Plastik bir spatula ile iyice karıştırın, bütün kuru malzemenin kaplanmasını sağlayın.
• Granola karışımını iki geniş fırın tepsisine dökün ve ince bir tabaka halinde yayın. 10-11 dakika piştikten sonra karıştırıp bir 10-11 dakika daha pişirin.
• Granolayı fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Granola kurudukça kıtır kıtır olacaktır. Hava geçirmez bir kapta 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.