Kabak ve Chialı Granola

Kabak ve Chialı Granola

Malzemeler:

  • 300 gr yulaf ezmesi
  • 80 gr rendelenmiş hindistan cevizi
  • 100 gr. ceviz - doğranmış
  • 80 gr taze kabak çekirdeği
  • 20 gr keten tohumu
  • 20 gr chia tohumu
  • 5 gr toz tarçın
  • 3 gr kakule
  • ½ gr tuz
  • 160 gr balkabağı püresi
  • 60 gr hindistan cevizi yağı
  • 100 ml akçaağaç şurubu
  • 5 ml vanilya esansı
Yapılışı:
  1. Fırını 175 C dereceye ısıtın. Bütün kuru malzemeleri geniş bir kaseye koyun ve mutfak makinesi ile iyice karıştırın.
  2. Küçük bir sos tenceresini orta ateşe koyun, balkabağı püresini, hindistan cevizi yağını, akçaağaç şurubunu ve vanilyayı karıştırın. Yağın ayrılmasını önlemek için karışımı mikser ile çırpın ve kuru malzemenin üstüne dökün. Plastik bir spatula ile iyice karıştırın, bütün kuru malzemenin kaplanmasını sağlayın.
  3. Granola karışımını iki geniş fırın tepsisine dökün ve ince bir tabaka halinde yayın. 10-11 dakika piştikten sonra karıştırıp bir 10-11 dakika daha pişirin.
  4. Granolayı fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Granola kurudukça kıtır kıtır olacaktır. Hava geçirmez bir kapta 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

İlgili Ürünler

MM 8042 DS HomeChef®

  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var

MK 5046 Floral Standlı Mikser

  • Güç : 425 W
  • Hız Ayarı Seçimi : Var
  • Çırpma, Karıştırma Aparatları : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Turbo Özelliği : Var
  • Paslanmaz Çelik Hamur Kancası : Var

MK 5940 Floral

  • Güç : 425 W
  • Hız Ayarı Seçimi : Var
  • Çırpma, Karıştırma Aparatları : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Turbo Özelliği : Var
  • Paslanmaz Çelik Hamur Kancası : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.