LOG IN
Giriş Yap
E-mail
Şifre
Giriş yapŞifremi Unuttum
Üye değil misiniz?Üye Ol
SEPETİM
Sepetiniz şu an boş.
Satın Al
Toplam:
ara
Ocak Pratik Bilgiler
image-0
OCAK KULLANIMI İÇİN PRATİK BİLGİLER
  • Pişirme için kapaklı tencereleri/tavaları kullanın. Kapak yoksa enerji tüketimi dört kat artabilir.
  • Kullanılan tencere tabanının büyüklüğüne uygun olan gözü seçmeniz enerji tasarrufu açısından önemlidir.
  • Kabın büyüklüğü ile gaz alevinin boyutu birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Gaz alevlerini kabın tabanından taşmayacak şekilde ayarlayın ve kabı tencere taşıyıcısının üzerine ortalayarak koyun.
  • Ocaklardan en fazla verimi elde etmek için ocakların üzerine koyacağınız tencere ölçülerine ve tencerelerin düz tabanlı olmasına dikkat edin. İçbükey ve dış bükey tabanlı tencereler kullanmayın.
  • Gazlı ocakların kafa ve şapkalarını bulaşık makinesinde yıkamayın.
  • Tüplü modellerde, tüpün konulduğu yerin aşırı sıcak veya aşırı soğuk olmamasına dikkat edin.
  • Kapalı konserve kutularını ve cam kavanozları ısıtmayın. kavanoz içerisinde oluşabilecek basınç, kavanozun patlamasına neden olabilir.
  • Gazlı ürünler ve gaz sistemleri düzgün çalışmaları için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Yıllık bakımını mutlaka yaptırın.
  • Gazlı ocak gözlerini düzenli olarak temizleyin. Alevler mavi olmalı ve düzgün şekilde yanmalıdır.
  • Tencereleri, sapları ocakların üzerine gelmeyecek şekilde yerleştirmeye dikkat ederek, sapların ısınmasını önleyebilirsiniz.
  • Elektrikli gözün korunması için zaman zaman üzerini makine yağı ile yağlayarak ince bir yağ tabakası oluşmasını sağlayın.