Beko

Zerdeçallı Soğuk Kabak ve Portakal Çorbası
Malzemeler:
- 1 soğan
- 600 gr bal kabağı
- 400 gr havuç
- İki portakalın suyu
- 1 adet taze zerdeçal kökü
- 5 gr kurutulmuş zerdeçal tozu
- 15 gr sızma zeytinyağı
- Tuz ve beyaz toz biber
Yapılışı:
1. Kabak, havuç, soğan ve taze zerdeçalı soyup dilimleyin.
2. Bir tavada soğanı hafifçe kavurun, havuç, kabak ve zerdeçalı ekleyin.
3. Su ekleyip, 10 dakika kaynatın.
4. Portakal suyunu katın ve çorbayı el blenderi ile karıştırın.
5. Baharat serpip servis edin.
- 1 soğan
- 600 gr bal kabağı
- 400 gr havuç
- İki portakalın suyu
- 1 adet taze zerdeçal kökü
- 5 gr kurutulmuş zerdeçal tozu
- 15 gr sızma zeytinyağı
- Tuz ve beyaz toz biber
Yapılışı:
1. Kabak, havuç, soğan ve taze zerdeçalı soyup dilimleyin.
2. Bir tavada soğanı hafifçe kavurun, havuç, kabak ve zerdeçalı ekleyin.
3. Su ekleyip, 10 dakika kaynatın.
4. Portakal suyunu katın ve çorbayı el blenderi ile karıştırın.
5. Baharat serpip servis edin.